Gerlinda Heywegen

Afbeelding Gerlinda Heywegen - over mij

Oprichter Koning Film

Gerlinda Heywegen

Met een jarenlange ervaring in het organiseren en ontwikkelen van contextprogrammering en filmspecials en het bemiddelen van vele filmdeskundigen, besloot ze om samen met een divers team van filmprofessionals- en liefhebbers de krachten te bundelen en richtte haar eigen bureau Koning Film op.

Gerlinda is filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten. Ze werkt met veel filmvertoners samen en geeft veelvuldig inleidingen, ontwikkelt en verzorgt cursussen en is een gedreven interviewer. Dat doet ze ook op andere plekken, denk aan musea en bibliotheken. Ook de overheid is een samenwerkingspartner. Voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid ontwikkelde ze een webinar en contextprogramma over Diversiteit en Inclusiviteit in Film en Televisie.

Momenteel schrijft ze voor literair magazine Elders en Netherlands Society of Cinematographers. Ze publiceerde o.a. haar boek The Other Director, over directors of photography, en schreef mee aan Passie voor cinema.

info@koningfilm.nl